Oldukça zengin bir kültüre sahip olan Azerbaycan “İki Devlet Bir Millet” kavramı ile birlikte ülkemizin kardeş ülkesi olan ve oldukça sevilen bir ülkedir. Türk kültürünün adeta harmanlanmış bir yeri olan Azerbaycan ülkemize yakınlığı ile birlikte yurtdışı seyahatler için oldukça çok tercih edilen bir yerdir. Sizlerde hemen Azerbaycan uçak bileti alarak eşsiz güzelliklere ve kültürel değerlere sahip olan bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz

Bakü

Bakü, modern şehir merkezi ve tarihi eski şehri ile Azerbaycan'ın en güzel yerlerinden biridir. Alev Kuleleri başkentin odak noktasını oluşturur ve gün batımından sonra yanar. Orta Çağ'ın kalbi olan Bakü, İslami mimari tarzlarını sergilerken, Ortağ Çağ mimari eserleri Eski Kenti çiziyor. En güzel cazibe merkezleri, Hazar Denizi'ne yakın uzun bir sahil yolu olan Bakü Bulvarı gezilmeye değer yerler arasında

 

Göygöl Gölü

Göygöl Gölü, Azerbaycan'ın en güzel yerlerinden biridir. İsim, Neredeyse 1000 yıl önce meydana gelen bir depremin ardından oluşan Göygöl Gölü , Gence yakınlarındaki gözde turistik yerlerden birisidir. Göygöl bölgesinde 1500 metreden  daha yüksek bir rakımda sekiz göl olmak üzere toplam 19 göl bulunmaktadır.

 

Haydar Aliyev Kültür Merkezi

2014 yılında ' Yılın Tasarımı ' ödülüne layık görülen Haydar Aliyev Kültür Merkezi , modern Bakü'nün simgelerinden biri olarak anılıyor. Kültür merkezinde bir oditoryum, müze, sergi salonları ve idari ofisler bulunmaktadır. 2007 yılında mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanan yapı, 2012 yılında açıldı.  Bu kıvrımlı binada hiçbir sütün bulunmuot. Dünyadaki modern zamanın bazı şaşırtıcı mimarilerinin yanında Haydar Aliyev Merkezi muhtemelen hepsini yeniyor.

Yanar Dağ Veya Yanan Dağ

Burning Mountains veya 'Yanar Dağ' Bakü'de, Hazar Denizi kıyısındaki Abşeron Yarımadası'nda bir yamaçta yer almaktadır. Bakü kentinin 25 KM kuzeydoğusundaki Hazar Denizi kıyısındaki Abşeron Yarımadası'ndaki bir yamaçta sürekli yanan bir doğal gaz yangınıdır. Yanardağ'dan gelen alevler, ince gözenekli bir kumtaşı tabakasından en az 3 metre havaya fırlıyor. Yangın asla sönmediği için atmosfer gaz kokusuyla doludur. Yöre halkı bu akarsularda şifalı banyo yapmaya geliyor.

 

Şirvanşahlar Sarayı

Şirvanşahlar Sarayı, Şirvanşahlar tarafından inşa edilen ve UNESCO tarafından " Azerbaycan mimarisinin incilerinden biri " olarak tanımlanan 15. yüzyıldan kalma bir saraydır . Bakü'nün İç Şehrinde yer almaktadır. Külliyede sarayın ana binası, Divanhane, mezar tonozları, şah minareli cami, Seyid Yahya Bakuvi'nin türbesi bulunmaktadır.

Bibi-Heybat Camii

Bibi-Heybat Camii , Azerbaycan Bakü'de bulunan tarihi bir camidir . Yerel olarak Fatima Camii olarak da bilinir. Bibi-Heybat Camii, ülkenin önde gelen İslam mimarilerinden biridir. Bugün Müslümanlar için manevi bir yer olarak kabul edilmektedir. Caminin bugünkü yapısı, 13. yüzyılda inşa edilen aynı isimli caminin rekreasyonu olan 1990'lı yıllarda inşa edilmiştir. Caminin modern mimarisi, Şirvan mimarlık okulunun klasik bir örneğidir.

 

Ulusal Tarih Müzesi

Ulusal Tarih Müzesi, Bakü şehrinde bulunan Azerbaycan'ın en büyük müzesidir. Bu müze, Rus-Japon Savaşı, Birinci Dünya Savaşı, Rus İç Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nı içeren eserlerle Azerbaycan tarihine adanmıştır. 1920 yılında ünlü petrol sanayicisi ve hayırsever Hacı Zeynalabdin Taghiyev'in konağında kurulmuştur. Polonyalı mimar Jozef Goslawski tarafından tasarlanan binanın bazı bölümlerinde dört kat vardır. Ulusal tarih müzesinde de 2000'den fazla eser sergilenmektedir.

 

Alev Kuleleri

Bakü'de , 620 ft yüksekliğiyle Azerbaycan'ın en yüksek gökdeleni olan Alev Kuleleri'ni görmelisiniz . Bunlar 3 bina; güney, doğu ve batı. Alev kulelerinde apartman, ofis ve otel bulunmaktadır. Üç Alev Kulesinin cepheleri, 10.000'den fazla yüksek güçlü LED armatür kullanımıyla devasa ekranlara dönüştürülüyor. Tasarlanan Alev Kulelerinin Aydınlatması dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilir. Alev Kuleleri tamamen şehrin en uzak noktalarından görülebilen bir yangının hareketini gösteren LED ekranlarla kaplıdır.

 

 

 

Çeşme Meydanı

Çeşmeler Meydanı , Azerbaycan'ın başkenti Bakü şehir merkezinde halka açık bir meydandır. Kareye daha önce Parapet adı verildi ve şimdi aynı adla anılıyor. Çeşmeler Meydanı'nın adı, baştan sona düzinelerce çeşmenin varlığından gelmektedir. Meydan, özellikle iş saatlerinden sonra ve hafta sonları halka açık bir buluşma yeridir.

 

Kız Kalesi

Bakü'de Eski Şehir'de yer alan ve yerel olarak Giz Galası olarak da bilinen Kız Kulesi , 12. yüzyılda surlarla çevrili şehrin bir parçası olarak inşa edilmiştir. 15. yüzyıla tarihlenen Şirvanşahlar Sarayı ile birlikte, 2001 yılında UNESCO Dünya Mirası Tarihi Anıtlar Listesi

 

Küçük Venedik

Küçük Venedik - 1960 yılında, Bakü Bulvarı'nın en ucunda bulunmaktadır. Üç ada ve birkaç ağaçlı adacıkların rahatça yayıldığı tüm bölge, 10 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. 60'larda, İtalya'daki Venedik gezisinden ilham alan Bakü Belediye Başkanı Aliş Lambaranski, Bakü'de de benzer bir deneyim yaratmaya karar verdi. Bu Küçük Venedik kasabasının yeniden geliştirilmesi, yakın zamanda mevcut kanalların genişlemesine tam bir Venedik benzeri oldu.

 

Çamur Volkanları

Azerbaycan, dünyada çamur volkanları için ilk sırada bilinir. Bu yanardağlar Azerbaycan'a yayılmış ve yerel halk bunlara coğrafi adı olan çamur volkanlarının yanında “ Yanardağ ” (yanan dağ), “ gaynacha ” (kaynar su) ve “ bozdağ ” (gri dağ) adını vermektedir. Bakü Takımadaları'ndaki sekiz ada, kökene göre çamur volkanlarıdır. Azerbaycan'daki bu yanardağların en büyüğü 2004 yılında Guinness Dünya Rekorları'na girdi.

 

Pink Lake

Azerbaycan doğal güzelliklerle dolu güzel bir ülkedir. Ülke, son zamanlarda dünyanın en iyi seyahat destinasyonlarından biri olarak popülerlik kazanıyor . Ve Pembe Göl, Azerbaycan'da çok sayıda ziyaretçiyi çeken çok güzel yerlerden biridir. Gölün dünyadaki sadece 8 Pembe Göl arasında olduğu söyleniyor .

 

Gobustan Ulusal Parkı'ndaki Petro Glifler Müzesi

Petroglif Müzesi , Azerbaycan'ın Gobustan şehrinde bir müzedir. Gobustan Milli Parkı (Azerice: Qobustan Milli Parkı) resmi olarak Gobustan Kaya Sanatı Kültürel Peyzajı, Azerbaycan'daki Büyük Kafkas dağ sırtının güneydoğu ucunda, özellikle Jeyrankechmaz Nehri havzasında, Pirsagat ve Sumgait nehirleri arasında yer alan bir tepe ve dağ alanıdır. Hazar Denizi'nin batı kıyısında, Bakü merkezinin yaklaşık 64 km güneybatısında, Gobustan yerleşiminin batısında yer almaktadır.

Kategoriler: Seyahat Rehberi