0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İstanbul - Iğdır Uçak Bileti

İstanbul - Iğdır uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehir Rehberi

20 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş ve aynı zamanda en kalabalık şehridir. İstanbul Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan geçmişte ve günümüzde önem taşıyan dünya merkezidir. Asya ile Avrupa'yı hem fiziksel hem de kültürel olarak birbirine bağlayan İstanbul, tarihi yarımadası, sayısız doğal ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkmaktadır, Geçmişten günümüze pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve halen dünyanın her yerinden gelen insanlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. İstanbul uçak bileti ile bu şehri keşfetme fırsatını kaçırmayın.

İstanbul, sosyal ve kültürel zenginlik şehridir. Dinamik ve modern bir şehir olduğu kadar tarihide büyüleyicidir. On altı asırdır kesintisiz olarak Doğu Roma (Bizans) ve Osmanlı olmak üzere iki büyük imparatorluğun başkenti olarak hizmet veren ve iki kıta arasında tam anlamıyla kurulmuş olan İstanbul, Doğu ile Batı ve Akdeniz ile Anadolu'yu harmanlayan kültür ve geleneklere sahiptir. İstanbul'u başkent yapan her medeniyet, İstanbul’a izini bırakmış ve bu şehrin kültürel bir şehir olmasında önemli rol oynamıştır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı: İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının egemenliklerini sürdürdüğü yerdir. Muazzam kompleks, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odalardan oluşan yapısı, karmaşık el boyaması çini işleriyle kaplı zengin avluları ile İslam sanatının göz kamaştırıcı eserleri arasındadır.

Galata Kulesi: Galata Kulesi , boğaza bakan eski bir Ceneviz kulesidir ve tepesinde lüks bir restoran bulunmaktadır. Ziyaretçiler’in, İstanbul, Haliç ve Boğaz'ın 360 derecelik mükemmel panoramik manzarasının tadını çıkarabilecekleri muazzam bir yerdir.

Yerebatan Sarnıcı: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıra halinde 336 sütunla desteklenen bu devasa, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için imparatorluk su kaynağını depoluyordu. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından tamamlanmıştır.

Dolmabahçe Sarayı: Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. 1854 yılında Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray , padişahların ana konutu olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır

İstanbul Arkeoloji Müzesi: Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında üç müze: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi. Birleştirilmiş üç müze, dünyanın dört bir yanındaki medeniyetlerden 1 milyondan fazla eseri içeriyor. 

Kariye Kilisesi: Bizans anıtlarının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, fresk yüklü ve mozaikli, muhteşem bir kilisedir. Sütunlarla desteklenmiş, on altı ayrı uzun pencere ile çevrilidir ve doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Kilisenin duvarları İncil'deki hikayeleri tasvir ediyor ve Meryem Ana'nın resimlerine sahip. Dini mutluluğu ve mimari ihtişamı en iyi şekilde aramak isteyenler için İstanbul'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı: İpek giysilerden mücevhere, deri ve halıya kadar her şeyi alabileceğiniz binlerce dükkandan oluşan bu canlı çarşı, kırk huzurevi, on sekiz kapısı, altmış bir kapalı caddesi ve yirmi beş bin tam zamanlı çalışanı var. 554 yıllık çarşı, sevdikleriniz için bazı hediyelik eşyalar stoklayarak turunuzu sonlandırmak için mükemmel bir uğrak yeridir.

Gülhane Parkı: Huzur ve huzur arayan turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'un en eski şehir parklarından biridir. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesini oluşturdu ve ancak kraliyet ailesi tarafından ziyaret edilebildi, ancak 16. yüzyılda halkın ziyaretine açıldı. Çocuk oyun alanı ve koşu ve dinlenme için ağaçlıklı yolları vardır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store