0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Diyarbakır - Trabzon Uçak Bileti

Diyarbakır - Trabzon uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu'da Dicle Nehri kıyısında yer alan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biridir. Dokuz bin yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren önemli yapıları ile Diyarbakır uçak bileti alarak gezilmesi gereken yerlere ev sahipliği yapmaktadır.  Güneydoğu Anadolu'nun ortasında yer alan Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin gibi önemli tarihi şehirlere komşudur. Dünyanın en eski yerleşim yerleri olan Anadolu ile Mezopotamya arasında bir köprü olan bu Diyarbakır, zengin yemek kültürüne ve sayısız tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Diyarbakır’a seyahat etmek için Diyarbakır şehrinde bulunan Diyarbakır Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Diyarbakır uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

Diyarbakır Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Diyarbakır, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Diyarbakır uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Diyarbakır’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Behrem Paşa Camii: Cami, kentin güneyinde Mardin Kapısı çevresinde yer alır ve 1572 yılında inşa edilmiştir. Caminin tek kubbesi ve tek minaresi vardır. Behrem Paşa Camii, Mimar Sinan'ın İstanbul dışındaki en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, karmaşık mimari yapısı ile dikkat çekiyor.

Mesudiye Medresesi: Ulu Camii'nin kuzey kısmını birleştiren Mesudiye Medresesi, Artukoğulları döneminde inşa edilmiştir. Medresedeki motif ve yazıtlar burayı değerli bir sanat eseri yapmaktadır. Anadolu'daki ilk üniversite olarak bilinen medrese, Diyarbakır'da Anadolu'nun önemli tarihi eserlerinden biridir.

Malabadi Köprüsü:  Malabadi Köprüsü, 12. yüzyıl Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biridir. Yaklaşık 40 metre genişliğindeki sivri ana kemeri ile dünyanın en geniş kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsüdür. Şehrin önemli bir ticaret merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayan bu köprü, Diyarbakır'ın simgelerinden biridir.

Ziya Gökalp Müzesi: Diyarbakırlı bir aydın olan Ziya Gökalp'in doğduğu ev, 1956 yılında müze olarak açıldı. Müzede Ziya Gökalp'in kişisel eşyaları, kitapları ve fotoğraflarının yanı sıra etnografik eserler sergileniyor. Müzenin bulunduğu ev Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari eserleri arasındadır.

Şehir Surları ve Kapıları: UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surları, 6 km uzunluğundaki Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun surlarıdır. Surlar ve kapılar, 7000 yıllık tarihte birçok medeniyet ve kültür tarafından ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünyanın en eski ve en güçlü yapılarından biri olan surlar, tarih boyunca pek çok türkülere ve efsaneye konu olmuştur.

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri ile tarihi surlar arasında yer alan Hevsel Bahçeleri, 8000 yıllık tarihi boyunca otuz farklı medeniyet tarafından tarım alanı olarak kullanılmış ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer almaktadır. Halen halka açık olan alan, tarımsal değerin yanı sıra kültürel ve tarihi öneme de sahiptir. Şehir surlarından rahatlıkla görebileceğiniz Hevsel Bahçeleri, muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi: Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, bu şehrin tarihini ve etnografik yapısını daha iyi görebileceğiniz bir müzedir. Prehistorik dönemden Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi eseri barındırır. Müze ayrıca çevredeki kazılarda insanlık tarihi ile ilgili önemli buluntu ve keşifler sergiliyor.

Sülüklü Han: Sülüklü Han, son yıllarda şehrin en dikkat çekici hanlarından biri olmuştur. Adını, tedavide kullanılan doktor ve şifacılar tarafından kuyudan çıkarılan sülüklerden almıştır. Diyarbakır'a özgü kahveyi otantik bir ortamda içmek isteyen herkes için huzurlu bir ortam.

Hasan Paşa Hanı: Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Sur'da bulunan han, 14. yüzyıldan beri korunmuş en önemli anıtlardan biridir. Handa restoranlar, kahvaltı mekanları ve antika satan tarihi dükkanlar bulunmaktadır. Tarihi dokusunu koruyan han, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Trabzon Şehir Rehberi

Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz doğasını ve tarihi kültürünü yansıtan Trabzon, bölgenin en önemli ve en büyük şehirlerinden biridir. Giresun , Rize , Bayburt ve Gümüşhane'ye komşu olan Trabzon yemyeşil dağlardan oluşan muhteşem bir şehirdir. Güney kesimdeki dağlar Karadeniz kıyılarına kadar uzanır ve dağların yüksekliği yaklaşık 2.000 metreye kadar ulaşır. 4.000 yıllık bir tarihe sahip olan Trabzon, Bizans ve Roma dönemlerine tanıklık etmiştir.Dillerin ve kültürlerin buluşma noktası haline gelen Trabzon, günümüzde bu yapısını koruyama başarmıştır. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın tarihi mirasına şahitlik eden ve bugünün modern şehri Trabzon'u yakından görmek için Trabzon uçak bileti alarak bu şehri keşfedebilirsiniz

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

Karadeniz bölgesinde yer alan Trabzon, Türkiye’nin kuzey kısmında yer alan turistik şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Trabzon’a seyahat etmek için Trabzon şehrin de bulunan Trabzon Uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Trabzon uçak bileti sayesinde Trabzon’a seyahat edebilirsiniz. 

Trabzon Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Trabzon, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Trabzon uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Trabzon’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Antik Roma döneminden Osmanlı dönemine kadar izler taşıyan Trabzon, bölgede bir ticaret merkeziydi. Orta Çağ'da bu şehir, Yunan İmparatorluğu'nun başkentiydi. Tarihi yapılar arasında Vazelon Manastırı, Kızlar Manastırı, Kaymaklı Manastırı, Aya Anna, Hagios Konstantinos, Gülbahar Hatun Camii, Trabzon Müzesi, Atatürk Köşkü ve Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı tarihi yapılarından bazılarıdır. Surlar ve Trabzon Kalesi şehrin eski yapılarındandır. Bu duvarların büyük bir kısmı, Roma döneminden günümüze kadar dayanmıştır. Şehrin arkasındaki tepelerden deniz kenarına kadar surları görebilirsiniz. Sümela Manastırı, Orta Karadeniz'in en görkemli yapıları arasındadır. Maçka ilçesine bağlı Altındere Köyü'nde bulunan manastır sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiştir. Karadağ eteklerindeki bu gizemli yer halk arasında Meryem Ana olarak bilinir. Yapı vadiden 300 metre yüksekliktedir.

Kentte Karadeniz Bölgesi'nin ve Trabzon'un tarihi, kültürü ve gelenekleri hakkında net bilgiler alabileceğiniz müzeler de bulunmaktadır. Trabzon Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Cevdet Sunay Müzesi ve Trabzon Müzesi önemli müzelerdir. Karadeniz bölgesi için “turizm” dediğinizde ille de deniz, kum ve güneş demek değil; bunun yerine yaylalara atıfta bulunur. Yaylalar harika doğa harikalarıdır ve her yıl yayla şenlikleri yapılır. Halk genellikle piknik ve etnik bir dans olan “ horon ” için yaylalara gider . Şolma Yaylası, Haçka Obası Yaylası, Erik Yaylası Garest Yaylası, Şekersu Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Lapazan Yaylası ve Halsizen Yaylası görülmeye değer yerlerdendir.  Buraları Trabzon uçak bileti alarak mutlaka görmelisiniz.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store