0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Iğdır - Kayseri Uçak Bileti

Iğdır - Kayseri uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kayseri Şehir Rehberi

Erciyes Dağı'nın eteklerinde inşa edilen Kayseri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Hanedanlığı ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik İpek Yolu Kayseri'den geçmiştir ve 6000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Erciyes Dağı'nın eteklerinde çağdaş bir yaşam tarzı sunan Kayseri, Adana , Niğde ve Nevşehir şehirleri arasında yer alması bu şehri ayrıca önemli kılıyor. Kayseri, büyük bir sanayileşmiş şehirdir. Şehir, 2000 yılından bu yana kayda değer bir endüstriyel büyüme kaydetmiştir ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için elverişli bir ortam mevcuttur. Tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin bir bölgede yer almaktadır. Bunun dışında ilimizde temel geçim kaynağı sanayidir. Altın, bakır ve çinko gibi çeşitli değerli metaller Kayseri'deki madenlerden çıkarılmaktadır Kayseri aynı zamanda Türkiye'de mobilya üretiminde lider konumundadır. Erciyes Dağı'nın gölgesinde yer alan ve kendi kendine gelişen Kayseri’yi Kayseri uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Orta Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri, Türkiye’nin orta Anadolu kısmında yer alan sanayi şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Kayseri'ye seyahat etmek için Kayseri şehrin de bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Kayseri uçak bileti sayesinde Kayseri'ye seyahat edebilirsiniz. 

Kayseri Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Kayseri, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Kayseri uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Kayseri’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bu tarihi ve doğal güzellikler arasında;

Cumhuriyet Meydanı : Cumhuriyet Meydanı, şehrin eski ve yeni kesimlerinin buluştuğu şehrin kalbidir. Meydan, Kayseri Kalesi ve Kayseri Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapıyor ve Kayseri gezinize başlamak için en iyi yer.

Hunat Hatun Külliyesi: Hunat Hatun Külliyesi, şehrin en çok ziyaret edilen ve sevilen turistik yerlerinden biridir. Karmaşık 13 yılında inşa edilmiş inci yüzyıl ve cami, medrese, türbe ve küvet bulunmaktadır. Hunat Hatun Külliyesi Cumhuriyet Meydanı'na yürüme mesafesindedir. 

Selçuklu Müzesi: Selçuklu Müzesi, Anadolu'daki Türk yerleşimlerinin ilk yıllarını ve Selçuklu İmparatorluğu'ndan kalma eserleri sergiliyor. Müzenin içinde bulunduğu muhteşem bina, bir hastane ve bir ruhban okuluydu. Selçuklu Müzesi şehir merkezine yürüme mesafesindedir.    

Talas: Talas, şehrin çeşitli medeniyetlere ait simge yapılarla karşılaşabileceğiniz tarihi semtidir. İlçe, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır ve yerli halk ile yabancı turistler arasında popüler bir destinasyondur. 

Soğanlı Vadisi: Soğanlı Vadisi, bin yıllık Roma kiliseleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer bir yer. Vadide ayrıca çok eski mağaralar var. Vadi, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri Mantının mutfağımızda özel bir yeri vardır. Bunun yanı sıra pastırma ve sucuk buradaki yemek kültürünün ana unsurlarıdır. Kayseri'nin en meşhur yemekleri kesme çorbası, tandır dolgulu börek, güveç , arabaşı , yumurtalı üzüm tabağı, köfte, fırın ağzı , baklava , incir dolması, pehli ve karın mumbardır .

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store