0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Iğdır - Ordu Uçak Bileti

Iğdır - Ordu uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Ordu Şehir Rehberi

Ordu, 200.000'den fazla nüfusu ile Türkiye'nin en önemli kıyı kentlerinden biridir. Şehir, ülkenin en kuzeyinde yer alır ve Samsun, Tokat, Sivas ve Giresun illeri ile  komşudur. Fındık üretiminin merkezi olan ve 'dünyanın fındık başkenti' olarak kabul edilir. Ordu, maviyle yeşilin buluştuğu doğal bir cennettir. Bölgenin en uzun deniz kıyısına ve en temiz kumuna sahip olması nedeniyle deniz turizmi için geniş imkanlar sağlamaktadır. Ordu uçak bileti alarak Karadeniz’in bu eşsiz şehrini gezebilirsiniz.

Ordu’ya Nasıl Gidilir?

Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Türkiye’nin Karadeniz kısmında yer alan, ve fındığıyla ön plana çıkan şehirdir. Ordu’ya seyahat etmek için Ordu ve Giresun şehirleri arasında bulunan Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Ordu uçak bileti sayesinde Ordu’ya seyahat edebilirsiniz. 

Ordu Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Ordu, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Ordu uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Ordu’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Boztepe: Boztepe, Ordu'nun en çok ziyaret edilen turizm destinasyonudur. Tepe, şehrin muhteşem manzarasını sunar ve muhteşem bir teleferik yolculuğu ile ulaşılabilir. Boztepe, geleneksel çay ve hamur işlerinin tadını çıkarabileceğiniz birçok tesise sahiptir. 

Paşaoğlu Konağı: Paşaoğlu Konağı 1896 yılında inşa edilmiş olup, 1987 yılından beri etnografya müzesi olarak hizmet vermektedir. Konak, 19. yüzyılda Türk Mimarisinin harika bir örneğidir . 

Taşbaşı Kilisesi: Taşbaşı Kilisesi, 1853 yılında inşa edilmiş ve Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Kilise, 1937'den 1977'ye kadar hapishane olarak kullanıldı.

Yason Burnu: Ordu'nun popüler tarihi ve doğal bir cazibe merkezidir ve dünya çapında birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Cape Jason, tarihi kilisesi ve muhteşem gün batımları ile ünlüdür. Saha Perşembe ilçesinde şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.   

Bolaman Kalesi: Bolaman Kalesi 13 sırasında Trabzon İmparatorluğu tarafından askeri bileşik olarak kullanılan inci yüzyılda. 18 yılında inci yüzyılda kale bir konak dönüştü. Kale, şimdi Ordu'nun yöresel tariflerini sunan bir restorana ev sahipliği yapıyor. Bolaman Kalesi, Fatsa ilçesi yakınlarında şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Ordu’da Ne Yenir?

Ordu denilince akla tüm Karadeniz sahil kentlerinde olduğu gibi balık gelir. Balık dışında, keşkek , buharda pişmiş hamsi, kızarmış mısır pane hamsi, su böreği, mısır ekmeği, mantar kızartması ( tirmit ), kızarmış turşu (fasulye turşusu, kiraz turşusu) ve mıhlama gibi yemekler sıralanabilir

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store