0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Riyad - Kayseri Uçak Bileti

Riyad - Kayseri uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Riyad Şehir Rehberi

Son zamanlarda yapılan yatırımlarla gelişip büyüyen şehirde, dev gökdelenler ve şaşaalı binalar görmek mümkün. Siz de Arap kültürünü yakından tanımak ve Suudi Arabistan’ı keşfe çıkmak için rotanızı Riyad’a çevirebilirsinz.

Çöl ikliminin hakim olduğu Riyad’da, yaz ayları oldukça sıcak geçiyor. Yaz mevsiminde 42 °C civarında seyreden sıcaklık değerleri bazı zamanlarda 50 °C’ye kadar çıkabiliyor. Bu da gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kış aylarında ise ılık bir havaya sahip olan şehirde, ortalama sıcaklık 23 °C civarında seyrediyor. Bu nedenle şehir ziyaret etmek için en uygun dönem kış ayları.

Bu zaman diliminde de çöl soğuklarına karşı önlem almanızda fayda var. Riyad seyahatinize 2-3 gün ayırarak şehrin pek çok bölgesini kolaylıkla keşfetmeniz mümkün.

Riyad’da Gezilecek Yerler

Kış aylarında ideal bir sıcaklığa sahip olan Riyad, keşif tutkunlarını bekliyor. Doğal parkları, modern ve geleneksel mimarinin sentezinden oluşan binaları ve müzeleri ile geniş bir gezi listesi sunan şehirde, bazen zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayabilirsiniz. İşte, Riyad’ın öne çıkan gezi durakları…

Masmak Kalesi

Suudi Krallığı döneminde önemli bir görev üstlenen Masmak Kalesi, sıra dışı mimarisi ile şehrin simge yapılarının başında geliyor.

Eski zamanlarda gözetleme kulesi ve savunma duvarı olarak kullanılan kale, günümüzde pek çok restorasyon çalışmasından geçerek ayakta kalmayı başarmış.

Ülke tarihini anlatan savaşların izlerini de kale içinde yer alan müzede inceleyebilirsiniz.

Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi

Şehrin en modern mimari yapılarından biri olan Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi, etkileyici görünümü ile mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında.

Değişik madeni paralar ve el yazması eserlerden oluşan zengin bir koleksiyona sahip olan müzede yaklaşık olarak 10 bin eser sergileniyor.

Murabba Sarayı

Arap mimarisinin şaşaasını gözler önüne seren Murabba Sarayı, şehirdeki en önemli tarihi binalardan biri. 20. yüzyılda şehrin en büyük yapısı konumunda olan saray, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Eski dönem kıyafetlerden zanaat eşyalarına kadar bir dizi özel koleksiyonun sergilendiği sarayda, ayrıca fotoğraf arşivi ve Kral Abdülaziz’i anma salonu da bulunuyor.

Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Arap krallarının gizemli yönlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi, arkeoloji meraklılarına değerli eserler sunuyor.

Ülkenin dini ve kültürel unsurlarından sanat eserlerine kadar oldukça geniş bir arşivin sergilendiği müze, çeşitli kıyafet, mücevher, silah ve müzik aleti gibi parçalara ev sahipliği yapıyor.

King Abdullah Parkı

Suudi Arabistan’ın en büyük parkı konumunda olan King Abdullah Parkı, keyifli ve renkli bir akşam için ideal yerlerden.

Göz alıcı lazer gösterileri ve süslü su havuzu ile dikkat çeken parkta; spor salonları, oyun sahaları ve restoranlar dolup taşıyor.

Akşam 18.00’de başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kayseri Şehir Rehberi

Erciyes Dağı'nın eteklerinde inşa edilen Kayseri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Hanedanlığı ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik İpek Yolu Kayseri'den geçmiştir ve 6000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Erciyes Dağı'nın eteklerinde çağdaş bir yaşam tarzı sunan Kayseri, Adana , Niğde ve Nevşehir şehirleri arasında yer alması bu şehri ayrıca önemli kılıyor. Kayseri, büyük bir sanayileşmiş şehirdir. Şehir, 2000 yılından bu yana kayda değer bir endüstriyel büyüme kaydetmiştir ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için elverişli bir ortam mevcuttur. Tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin bir bölgede yer almaktadır. Bunun dışında ilimizde temel geçim kaynağı sanayidir. Altın, bakır ve çinko gibi çeşitli değerli metaller Kayseri'deki madenlerden çıkarılmaktadır Kayseri aynı zamanda Türkiye'de mobilya üretiminde lider konumundadır. Erciyes Dağı'nın gölgesinde yer alan ve kendi kendine gelişen Kayseri’yi Kayseri uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Orta Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri, Türkiye’nin orta Anadolu kısmında yer alan sanayi şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Kayseri'ye seyahat etmek için Kayseri şehrin de bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Kayseri uçak bileti sayesinde Kayseri'ye seyahat edebilirsiniz. 

Kayseri Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Kayseri, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Kayseri uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Kayseri’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bu tarihi ve doğal güzellikler arasında;

Cumhuriyet Meydanı : Cumhuriyet Meydanı, şehrin eski ve yeni kesimlerinin buluştuğu şehrin kalbidir. Meydan, Kayseri Kalesi ve Kayseri Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapıyor ve Kayseri gezinize başlamak için en iyi yer.

Hunat Hatun Külliyesi: Hunat Hatun Külliyesi, şehrin en çok ziyaret edilen ve sevilen turistik yerlerinden biridir. Karmaşık 13 yılında inşa edilmiş inci yüzyıl ve cami, medrese, türbe ve küvet bulunmaktadır. Hunat Hatun Külliyesi Cumhuriyet Meydanı'na yürüme mesafesindedir. 

Selçuklu Müzesi: Selçuklu Müzesi, Anadolu'daki Türk yerleşimlerinin ilk yıllarını ve Selçuklu İmparatorluğu'ndan kalma eserleri sergiliyor. Müzenin içinde bulunduğu muhteşem bina, bir hastane ve bir ruhban okuluydu. Selçuklu Müzesi şehir merkezine yürüme mesafesindedir.    

Talas: Talas, şehrin çeşitli medeniyetlere ait simge yapılarla karşılaşabileceğiniz tarihi semtidir. İlçe, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır ve yerli halk ile yabancı turistler arasında popüler bir destinasyondur. 

Soğanlı Vadisi: Soğanlı Vadisi, bin yıllık Roma kiliseleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer bir yer. Vadide ayrıca çok eski mağaralar var. Vadi, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri Mantının mutfağımızda özel bir yeri vardır. Bunun yanı sıra pastırma ve sucuk buradaki yemek kültürünün ana unsurlarıdır. Kayseri'nin en meşhur yemekleri kesme çorbası, tandır dolgulu börek, güveç , arabaşı , yumurtalı üzüm tabağı, köfte, fırın ağzı , baklava , incir dolması, pehli ve karın mumbardır .

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store