0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Riyad - Türkmenistan Uçak Bileti

Riyad - Türkmenistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Riyad Şehir Rehberi

Son zamanlarda yapılan yatırımlarla gelişip büyüyen şehirde, dev gökdelenler ve şaşaalı binalar görmek mümkün. Siz de Arap kültürünü yakından tanımak ve Suudi Arabistan’ı keşfe çıkmak için rotanızı Riyad’a çevirebilirsinz.

Çöl ikliminin hakim olduğu Riyad’da, yaz ayları oldukça sıcak geçiyor. Yaz mevsiminde 42 °C civarında seyreden sıcaklık değerleri bazı zamanlarda 50 °C’ye kadar çıkabiliyor. Bu da gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kış aylarında ise ılık bir havaya sahip olan şehirde, ortalama sıcaklık 23 °C civarında seyrediyor. Bu nedenle şehir ziyaret etmek için en uygun dönem kış ayları.

Bu zaman diliminde de çöl soğuklarına karşı önlem almanızda fayda var. Riyad seyahatinize 2-3 gün ayırarak şehrin pek çok bölgesini kolaylıkla keşfetmeniz mümkün.

Riyad’da Gezilecek Yerler

Kış aylarında ideal bir sıcaklığa sahip olan Riyad, keşif tutkunlarını bekliyor. Doğal parkları, modern ve geleneksel mimarinin sentezinden oluşan binaları ve müzeleri ile geniş bir gezi listesi sunan şehirde, bazen zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayabilirsiniz. İşte, Riyad’ın öne çıkan gezi durakları…

Masmak Kalesi

Suudi Krallığı döneminde önemli bir görev üstlenen Masmak Kalesi, sıra dışı mimarisi ile şehrin simge yapılarının başında geliyor.

Eski zamanlarda gözetleme kulesi ve savunma duvarı olarak kullanılan kale, günümüzde pek çok restorasyon çalışmasından geçerek ayakta kalmayı başarmış.

Ülke tarihini anlatan savaşların izlerini de kale içinde yer alan müzede inceleyebilirsiniz.

Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi

Şehrin en modern mimari yapılarından biri olan Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi, etkileyici görünümü ile mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında.

Değişik madeni paralar ve el yazması eserlerden oluşan zengin bir koleksiyona sahip olan müzede yaklaşık olarak 10 bin eser sergileniyor.

Murabba Sarayı

Arap mimarisinin şaşaasını gözler önüne seren Murabba Sarayı, şehirdeki en önemli tarihi binalardan biri. 20. yüzyılda şehrin en büyük yapısı konumunda olan saray, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Eski dönem kıyafetlerden zanaat eşyalarına kadar bir dizi özel koleksiyonun sergilendiği sarayda, ayrıca fotoğraf arşivi ve Kral Abdülaziz’i anma salonu da bulunuyor.

Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Arap krallarının gizemli yönlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi, arkeoloji meraklılarına değerli eserler sunuyor.

Ülkenin dini ve kültürel unsurlarından sanat eserlerine kadar oldukça geniş bir arşivin sergilendiği müze, çeşitli kıyafet, mücevher, silah ve müzik aleti gibi parçalara ev sahipliği yapıyor.

King Abdullah Parkı

Suudi Arabistan’ın en büyük parkı konumunda olan King Abdullah Parkı, keyifli ve renkli bir akşam için ideal yerlerden.

Göz alıcı lazer gösterileri ve süslü su havuzu ile dikkat çeken parkta; spor salonları, oyun sahaları ve restoranlar dolup taşıyor.

Akşam 18.00’de başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store