0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Marakeş - Riyad Uçak Bileti

Marakeş - Riyad uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Marakeş Şehir Rehberi

Marakeş, hiç şüphesiz, canlı pazarları, kokulu baharat dükkanları, merkezi Djema'a El Fna meydanı, görkemli sarayları ve geleneksel medinasıyla dünyaca ünlü Fas'ın kalbidir. Kraliyet riyadları, lüks otelleri, son moda sanat galerileri ve uluslararası festivalleri ile Fas’ın ilk başkenti olma özelliğini taşıyan Marakeş, Fas'ın orta kısmında bulunur. Şehir Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. "Kırmızı Şehir" olarakta bilinen Marakeş 1 milyon 200 binden fazla nufusa sahiptir. Marakeş’e çöl iklimi egemendir. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılıman bir iklime sahiptir. Seyahat zamanınızı sonbaharda planlamanız sizi biraz olsun çöl ikliminin etkilerini yaşamanızı en aza indirecektir. Kuzey Afrika’nın en büyülü şehri olan Marakeş yıl boyunca bir çok noktadan turisti ağırlamaktadır. Sizde Marakeş uçak bileti alarak Fas’ın bu büyüleyeci şehrini keşfedebilirsiniz.

Marakeş’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Marakeş Menara Havalimanı’na Marakeş uçak bileti satın alabilirsiniz. Marakeş’e ulaşım Türkiye’den hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Marakeş’te bulunan Marakeş Menara Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 7 saat 10 dakika uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Marakeş'de Gezilecek Yerler

Marakeş pek çok harikaya sahip bir şehirdir ve bu egzotik Kuzey Afrika şehrinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri ve popüler yerleri bulmak bir ömür sürebilir. Öyleyse, kırmızı şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız ve neyi ziyaret edeceğinizi bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız bu rehbere göz atabilirsiniz.

Djema'a el Fna:  Marakeş, en çokta simgesel yapısı Djema'a el Fna meydanıyla tanınır . Kendinizi gerçekten kırmızı şehre kaptırmak ve Marakeş'in antik ruhunu hissetmek istiyorsanız, tercihen geceleri Djema'a el Fna'yı ziyaret etmelisiniz. Ana meydanda uygun fiyatlı meyve suları (gün boyu servis edilir), yemek tezgahlarında lezzetli ızgara etler, yılan oynatıcıları, kına yapan kadınlar ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz..

El Bahia Sarayı:  Bahia Sarayı, Fas'ın Marakeş kentinde 19. yüzyıldan kalma bir saraydır. Günümüzde El Bahia Sarayı, halka açık kalıcı bir müze olmasının yanı sıra mutlaka görülmesi gereken bir tarihi cazibe merkezidir. Saray, yeşil avluları ile zarif fayans ve Fas mimarisi ile dekore edilmiştir

Koutoubia Camii:  Marakeş'in merkezine vardığınız an Koutoubia Camii gözünüze çarpacak ilk manzara olacaktır. Büyüleyici minaresi, kırmızı şehrin silüetine karşı dimdik duruyor ve sadece hayranlık uyandıran bir mimari yapı ve manevi bir sembol olarak değil, aynı zamanda yönlerini almaya çalışan ziyaretçiler için bir referans noktası olarak da hareket ediyor.

Marakeş Medina:  Yüksek duvarlar ve kerpiç evlerle çevrili medinaya hayran kalacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gümüş, deri, tekstil, ahşap ve seramik el sanatlarıyla dolu canlı çarşıların yanı sıra hediyelik eşyalar ve geleneksel mobilyalar satan renkli pazarlarında büyük keyifle dolaşabilirsiniz. Kokulu baharatlar satan küçük dükkanlara ve her türlü sokak yemeği sunan yiyecek satıcılarına uğramayı unutmayın

Jardin Majorelle: Fransız sanatçı Jacques Majorelle tarafından tasarlanan ve daha sonra ünlü moda tasarımcısı Yves Saint Laurent'e ait olan bahçe, bambu, muz ağaçları ve diğer bahçelerde bulunamayacak kadar çok kaktüs ve çöl bitkisi gibi egzotik bitkilere ev sahipliği yapmaktadır.

Marakeş'te Ne Yenir?

Marakeş'te yemeklerde daha çok et, balık ve sebze ağırlıklı bir yemek kültürü olduğunu söyleyebiliriz. Her köşebaşında çeşit çeşit meyve suyu satanları görebilirsiniz. Eğer Marakeş’te ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız rehberimize mutlaka göz atın.

Tagine: Marakeş’in en bilindik yemeklerinden biridir. Baharatlar ve hurma veya patates gibi diğer malzemelerle kaynamaya ve yavaş pişirmeye bırakılan balık, tavuk veya kuzu gibi türlü et çeşitleri içerir.

Bestilla: Bu eşsiz Fas yemeği, lezzetli bir et turtasına benziyor ve hem tatlı hem de tuzlu tatlardan yapılıyor. Genellikle et suyu ve baharatlarla yavaş pişirilmiş kıyılmış etle doldurulmuş olan Bestilla, genellikle üzerine pudra şekeri, tarçın ve kızarmış badem serpilen gevrek hamurla kaplanır ve servis edilir.

Kuskus: Otantik Berberi mutfağının klasik bir mihenk taşı olan kuskus, pişmiş sebze veya et çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli farklı yemeklerin yanında gelen bir tür mezedir. 

Harira: Harira mercimek, nohut ve domatesten yapılan geleneksel bir Marakeş çorbasıdır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Riyad Şehir Rehberi

Son zamanlarda yapılan yatırımlarla gelişip büyüyen şehirde, dev gökdelenler ve şaşaalı binalar görmek mümkün. Siz de Arap kültürünü yakından tanımak ve Suudi Arabistan’ı keşfe çıkmak için rotanızı Riyad’a çevirebilirsinz.

Çöl ikliminin hakim olduğu Riyad’da, yaz ayları oldukça sıcak geçiyor. Yaz mevsiminde 42 °C civarında seyreden sıcaklık değerleri bazı zamanlarda 50 °C’ye kadar çıkabiliyor. Bu da gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kış aylarında ise ılık bir havaya sahip olan şehirde, ortalama sıcaklık 23 °C civarında seyrediyor. Bu nedenle şehir ziyaret etmek için en uygun dönem kış ayları.

Bu zaman diliminde de çöl soğuklarına karşı önlem almanızda fayda var. Riyad seyahatinize 2-3 gün ayırarak şehrin pek çok bölgesini kolaylıkla keşfetmeniz mümkün.

Riyad’da Gezilecek Yerler

Kış aylarında ideal bir sıcaklığa sahip olan Riyad, keşif tutkunlarını bekliyor. Doğal parkları, modern ve geleneksel mimarinin sentezinden oluşan binaları ve müzeleri ile geniş bir gezi listesi sunan şehirde, bazen zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayabilirsiniz. İşte, Riyad’ın öne çıkan gezi durakları…

Masmak Kalesi

Suudi Krallığı döneminde önemli bir görev üstlenen Masmak Kalesi, sıra dışı mimarisi ile şehrin simge yapılarının başında geliyor.

Eski zamanlarda gözetleme kulesi ve savunma duvarı olarak kullanılan kale, günümüzde pek çok restorasyon çalışmasından geçerek ayakta kalmayı başarmış.

Ülke tarihini anlatan savaşların izlerini de kale içinde yer alan müzede inceleyebilirsiniz.

Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi

Şehrin en modern mimari yapılarından biri olan Kral Fahad Ulusal Kütüphane Müzesi, etkileyici görünümü ile mutlaka görmeniz gereken yapılar arasında.

Değişik madeni paralar ve el yazması eserlerden oluşan zengin bir koleksiyona sahip olan müzede yaklaşık olarak 10 bin eser sergileniyor.

Murabba Sarayı

Arap mimarisinin şaşaasını gözler önüne seren Murabba Sarayı, şehirdeki en önemli tarihi binalardan biri. 20. yüzyılda şehrin en büyük yapısı konumunda olan saray, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Eski dönem kıyafetlerden zanaat eşyalarına kadar bir dizi özel koleksiyonun sergilendiği sarayda, ayrıca fotoğraf arşivi ve Kral Abdülaziz’i anma salonu da bulunuyor.

Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Arap krallarının gizemli yönlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi, arkeoloji meraklılarına değerli eserler sunuyor.

Ülkenin dini ve kültürel unsurlarından sanat eserlerine kadar oldukça geniş bir arşivin sergilendiği müze, çeşitli kıyafet, mücevher, silah ve müzik aleti gibi parçalara ev sahipliği yapıyor.

King Abdullah Parkı

Suudi Arabistan’ın en büyük parkı konumunda olan King Abdullah Parkı, keyifli ve renkli bir akşam için ideal yerlerden.

Göz alıcı lazer gösterileri ve süslü su havuzu ile dikkat çeken parkta; spor salonları, oyun sahaları ve restoranlar dolup taşıyor.

Akşam 18.00’de başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store